Zonnepanelen zijn populair. Het is niet alleen goed voor het mileu maar ook een goede manier om te besparen op je elektriciteitskosten. Het is daarom ook 1 van de meest toegankelijke en beproefde manieren om energie op te wekken, zowel prive als zakelijk.

Daarnaast verbeteren zonnepanelen het energielabel van je huis en heb je geen CO2 uitstoot bij het opwekken van jouw energie!

Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneel bestaat uit vele zonnecellen. Deze zijn gemaakt van een materiaal dat alleen stroom geleid als er licht op valt. Zodra de zon op het paneel schijnt, ontstaat er een elektrische stroom tussen de positieve lading bovenop de cel en de negatieve lading eronder. Dit is gelijkstroom en de omvormer bij een installatie zet deze gelijkstroom om in wisselstroom. Deze wisselstroom is dezelfde soort stroom als uit uw stopcontact in huis komt. De stuurt de omvormer de stroom het elektriciteitsnet op, klaar om gebruikt te worden voor verlichting, wasmachines, enz. De stroom die niet gebruikt wordt gaat het landelijke stroomnet weer op en krijg je, zolang de saderingsregeleing nog bestaat, geld voor de teruglevering. Hoeveel dit is verschilt per leverancier (Liander, Enenco, enz). 

Ook interesse in zonnepanelen?

Neem contact met ons op via ons contact formulier voor een vrijblijvende offerte! Wij komen dan langs en doen een intake. We luisteren naar uw wensen, bekijken wat de beste locatie is voor de zonnepanelen en bekijken het dak, de meterkast en de beste locatie voor de kabels en omvormer.

 

3XL techniek heeft inmiddels al diverse daken voorzien van zonnepanelen:

zp_dak_achter.jpg
zp_dak_voor.jpg
zp_bovendakkapel.jpg
zp_onderdakkapel.jpg
zp_schuur02.jpg
zp_overkappingschuur.jpg
zp_schuur.jpg
zp_tuinhuis.jpg
zp_wave_dubbel.jpg
zp_wave_enkel.jpg